Rotary

rotarymbs_rgb

Rotary is een internationale organisatie. De leden steunen op verschillende manieren hun medemens zonder onderscheid te maken in ras, geloof of politieke overtuiging. Rotarians zetten zich in hun directe omgeving maar ook wereldwijd in, om te helpen de wereld een stukje beter te maken. Ze doen dat onder andere door uiteenlopende projecten uit te voeren met hun clubleden. Ook werken zij samen met andere (internationale) clubs en partners (o.a. ondernemers, gemeentes, stichtingen).

Rotaryclub Rotary Oosterhout-Regio

Ook in Oosterhout is Rotary actief. Eén van de clubs is Rotary Oosterhout-Regio. Deze actieve en gezellige club organiseert verschillende initiatieven voor jong en oud zoals:

  • Santa Run Oosterhout Dé gezellige kerstmannenloop net voor de kerstdagen door het centrum van Oosterhout. Een mooi evenement dat Oosterhouters samenbrengt en verbindt. De opbrengst van de loop is bestemd voor lokale goede doelen. In 2020 werd vanwege Corona geen loop georganiseerd. De club heeft twee keer een alternatieve Santa-activiteit georganiseerd om ouderen in quarantainetijd een hart onder de riem te steken. 

 

 

  • JobeXperience Elk jaar organiseren we een beroepenvoorlichting voor ruim 700 leerlingen op Oosterhoutse middelbare scholen (VMBO, HAVO en VWO). Leerlingen die bezig zijn hun studiekeuze te maken kunnen via Jobexperience in hun favoriete vakgebied een bedrijf bezoeken. Tijdens een kick-off presenteren allerlei bedrijfstakken zich aan de leerlingen. De leerlingen maken zelf een keuze bij welk bedrijf of organisatie zij een dag gaan meelopen.

 

 

roos-wens-2

 

 

 

 

  • Handen uit de mouwen Leden helpen organisaties of instellingen met een te klaren klus. Elk jaar kiezen we een andere opdracht.
  • Ouderenmiddag. Een gezellige middag voor senioren uit Oosterhout en omgeving. Steeds op een andere locatie, met een afwisselend programma. Velen zijn minder goed ter been en gaan minder de deur uit. De club zorgt voor een gezellige middag die in het teken staat van gezelligheid en ontmoeting. Met hulp van vrijwilligers van de drie Oosterhoutse Rotaryclubs worden de deelnemers opgehaald en ook weer thuisgebracht.
  • Blik op de Wereld Dit is een ook kennismaking met beroepen, maar dan voor de lagere scholen in Oosterhout. De lessenserie omvat onder andere een case waarbij de leerlingen kennismaken met verschillende vaardigheden van de beroepen. Zo kunnen zij zich bijvoorbeeld een beter beeld van verschillende beroepsrichtingen vormen.