Goede doelen

Steun één van deze goede doelen!

Voor Santa Run Oosterhout 2018 zijn vijf goede doelen geselecteerd. Zij hopen op veel enthousiaste lopers en een mooie bijdrage! Help je hen en loop je ook mee? Bij je inschrijving kun je aangeven voor welk goed doel jij wilt lopen.

logo-de-wensboom Wensboom Oosterhout

Vanaf 15 december staat de Wensboom weer in winkelcentrum Arendshof. Oosterhouters kunnen in deze bijzondere boom een wens hangen. Dit kan een wens zijn voor iemand die een zware periode doormaakt of wat extra’s verdient. De initiatiefnemers, ROTS (onderdeel Rotaryclub Oosterhout-Regio) en Winkelstad Oosterhout, gaan zich ook komend jaar weer inzetten om een deel van deze wensen vervullen. Heb jij een mooie wens? Hang hem rond kerst in de Wensboom. En loop net als vele rotarians de Santa Run voor de Wensboom Oosterhout!

Edukans (Oelbert gymnasium)

Het Sint Oelbert Gymnasium zet zich in voor Edukans. Dat doen ze met allerlei acties waaronder het lopen van de Santa Run met een Oelbert-team. Een kind dat leert, is een kind met kansen. Want op school leer je veel meer dan lezen, schrijven en rekenen. Je leert er voor jezelf opkomen. Je talenten ontwikkelen. Wat je op school leert, is voor altijd. Wereldwijd gaan 263 miljoen kinderen en jongeren niet naar school of ze stoppen voortijdig. Edukans werkt in ontwikkelingslanden aan het best mogelijke onderwijs voor kinderen en jongeren. Loop jij ook mee voor Edukans?

logo mekMEK

Elke Oosterhouter, jong en oud, kan bij het MEK aan de Veerseweg terecht. Opa’s en oma’s kunnen er met de kleinkinderen geitjes knuffelen of konijnen aaien. Papa’s en mama’s kunnen er een kopje koffie drinken terwijl de kinderen spelen in de zandbak. MEK is behalve een kinderboerderij ook een milieu-educatief centrum. Op de kinderboerderij komen kinderen direct in aanraking met dieren, planten en informatie daarover. En in het bezoekerscentrum proberen  vrijwilligers mensen op een leuke en praktische wijze te informeren over het milieu en duurzaamheid. Kun je wat missen, laat dan eens een muntje achter in de buik van het metalen spaarvarken. Of beter nog: loop gezellig mee met de Santa Run voor het MEK! Robbe en Willemsen Sport lopen met een team voor MEK Oosterhout. Jij ook?

For Cadasil

CADASIL is een nog vrij onbekende, erfelijke ziekte die gekenmerkt wordt door TIA’ s, herseninfarcten, migraine met aura, dementie en psychiatrische symptomen. Running for CADASIL probeert zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar deze ziekte. Een enthousiaste lopersgroep ‘For Cadasil’ zet zich in voor deze ziekte en loopt de Santa Run. Steun jij hen?

Inloophuis Poppy’s

Geerts Oosterhout zet zich in voor Inloophuis Poppy’s. Het inloophuis in het centrum van Oosterhout biedt een ontspannen ontmoetingsplaats voor mensen die geraakt zijn door kanker en hun naasten. Hier kun je ook even níet met ‘ziek zijn’ bezig zijn. Bijna alles kan, niets moet… Loop jij mee voor inloophuis Poppy’s?