Goede doelen

Steun één van deze goede doelen

. Wensboom Oosterhout 

Net als voorgaande jaren staat in december de Wensboom weer in het winkelcentrum Arendshof in Oosterhout. In deze bijzondere boom kunnen wensen worden opgehangen. Dit kan een wens zijn voor iemand die een zware periode doormaakt of wat extra’s verdient. De initiatiefnemers, ROTS (onderdeel van Rotaryclub Oosterhout-Regio) en Winkelstad Oosterhout, gaan zich samen ook komend jaar weer inspannen om een aantal van deze wensen te vervullen. Heb jij een mooie wens? Hang deze dan rond kerst in de Wensboom. Steun ons en loop mee voor de Wensboom Oosterhout!

 

  Stichting Saarisnietgek

Stichting Saarisnietgek maakt mentale gezondheid laagdrempelig bespreekbaar bij jongeren van circa 10-12 jaar. Vanuit onderzoek blijkt dat psychische klachten rond het veertiende levensjaar naar buiten komen, en daarom is het van belang al op jongere leeftijd preventief te werken aan mentale gezondheid.

Wij maken een éénmalig magazine voor jongeren uit groep 7-8 van de basisschool, met daarin onderwerpen zoals: zelfvertrouwen en onzekerheid, ontspannen, wat is stress, omgaan met emoties, helpende gedachten, verlies, omgaan met tegenslag, positief denken etc. Het magazine is speels en toegankelijk, met verhalen, informatie, opdrachten, vlogs en strips. We introduceren het magazine als pilot op vijf Oosterhoutse basisscholen. Samen met onderwijs en jeugdzorg evalueren we deze pilot. Daarna gaan we naar andere scholen/regio’s en wordt het magazine ook ingezet buiten het onderwijs. Onze doelstelling wordt omarmd door het onderwijs, de jeugdzorg en de gemeente Oosterhout. Meer info? Kijk op www.saarisnietgek.nl

Steun ons initiatief en loop de Santa Run Oosterhout voor Stichting Saarisnietgek.

Sint-Catharinadal  ‘750 jaar Zusters Norbertinessen – Robbe Financiële Raadgevers

2021 is uitgeroepen tot het Jaar van het Brabants Kloosterleven. 2021 is ook het jaar dat de orde van de zusters Norbertinessen van de priorij van het Sint-Catharinadal 750 jaar bestaat en dat wordt gevierd. Het Norbertinessenklooster van het Sint-Catharinadal is een van de oudste geloofsgemeenschappen van ons land. Het klooster werd gesticht in Wouw, maar verhuisde al snel naar Breda vanwege overstromingen in West-Brabant. Aan de bloeiperiode in Breda kwam een einde door de Reformatie. De zusters vertrokken in 1647 naar slotje de ‘Blauwe Camer’ in Oosterhout. Tot op de dag van vandaag verblijven de zusters Norbertinessen in Oosterhout in wat ook wel de Heilige Driehoek wordt genoemd.

Op 9 oktober 2021 vond de start plaats van de viering van 750 jaar Sint-Catharinadal. Het komende jaar worden activiteiten georganiseerd die o.a. de verbinding van de zusters met de gemeenschap van Oosterhout aandacht geven. Deze activiteiten worden georganiseerd door een grote groep vrijwilligers en bij gestaan door diverse ondernemers uit Oosterhout. Meer info over dit goede doel? Kijk op www.sint-catharinadal-jubileum.nl

Robbe Financiële Raadgevers steunt dit project vanwege de grote culturele en maatschappelijke waarde die het Klooster heeft voor Oosterhout en ver daar om heen. Tijdens de Rotary Santa Run Oosterhout willen wij dan ook met zoveel mogelijk lopers meedoen om dit project te steunen. Schrijf je in voor Santa Run Oosterhout en steun het goede doel: ‘750 jaar Zusters Norbertinessen’!

 

 Poppy’s Young – Inloophuis Poppy’s

Inloophuis Poppy’s is er voor mensen in de Amerstreek en daarbuiten die, direct of indirect, geraakt zijn door kanker. Zij kunnen bij ons bij elkaar komen, verhalen delen en activiteiten doen. Ook geeft Poppy’s regelmatig themabijeenkomsten om mensen meer informatie te geven over het omgaan met kanker op verschillende vlakken.

Poppy’s Young is een onderdeel van Inloophuis Poppy’s. Zij richten zich op mensen die geraakt zijn door kanker in de leeftijd 16-30 jaar. Dat is nodig omdat deze jongeren behoefte hebben aan contact met leeftijdsgenoten. Poppy’s Young staat nog in de kinderschoenen. Op dit moment is er een online platform en een eerste activiteit georganiseerd. Door mee te doen met Santa Run willen we Poppy’s Young breder onder de aandacht brengen en geld inzamelen om activiteiten te organiseren.

Steun Poppy’s Young door mee te lopen met de Santa Run Oosterhout op 18 december. 

 

 Nieuwe materialen – MHC de Warande

MHC de Warande is een hockeyclub gelegen aan de mooie Warandelaan. De vereniging heeft 900 leden die hockeyen op prestatie en recreatief niveau. Een warme familieclub waar plek is voor iedereen. Naast competitie spelende teams op de donderdag, zaterdag en zondag beschikt de vereniging ook over een trimhockey groep en een G-hockey team. Na een turbulente coronaperiode willen wij graag weer  investeren in materialen die voor de gehele vereniging beschikbaar zijn. Denk hierbij aan nieuwe ballen, reboundbakken, touwladders, stokken en/of keepersmaterialen. Draag jij onze vereniging een warm hart toe? Loop dan mee namens MHC de Warande

 

  Spieren voor spieren – TSC Oosterhout

Voetbalvereniging TSC, de trots van Oosterhout sinds 1908, neemt ook graag dit jaar weer deel aan de Santarun. Bij onze voetbalclub staat het samen sportief bezig zijn voorop. De voetbalvereniging heeft een groot aantal jeugdleden, en we zien hoe kinderen ervan genieten om sportief bezig te zijn, en te kunnen zijn. Graag zouden we zien, dat alle kinderen het verdienen om te kunnen sporten. Ook kinderen met een spierziekte. Daarom hebben we Spieren voor spieren gekozen als goed doel voor Santa Run Oosterhout. Deze organisatie heeft als missie om alle spierziekten bij kinderen te verslaan. Wij kunnen hieraan een bijdrage leveren door geld op te halen. Dit geld kan besteed worden aan onderzoek, snelle diagnose, goede behandeling en zorg in o.a. het Spieren voor Spieren Kindercentrum van het UMC Utrecht. Meer info? Kijk op spierenvoorspieren.nl

Wij roepen iedereen op om in actie te komen en om hun gezonde spieren in te zetten voor zieke spieren!

 

Nieuwe dug-outs – VV SCO

VV SCO is een voetbalvereniging met historie, opgericht in 1935, met inmiddels 43 elftallen. De laatste 5 jaar heeft SCO enorm veel gedaan aan kwaliteit, zowel voor de accommodatie van 30 jaar oud als de cluborganisatie. ‘SCO balt verder aan de toekomst’ is de slogan die hier het best bij past. We zijn er nog niet, ook de komende periode zal in het teken staan van verbetering en professionalisering van deze mooie club met historie.

Daarom gaan we verder met onze missie. Ons volgende doel is om de vier dug-outs op de achterste velden te vervangen. Deze dug-outs voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd en zijn daardoor niet veilig genoeg op de lange termijn. Via de opbrengsten van de Santa Run hopen wij dit doel te kunnen bereiken. De leden zijn inmiddels enthousiast en zullen in december hun beste beentje gaan voorzetten, zodat we met nieuwe dug-outs de veiligheid en het speelplezier kunnen verbeteren.

Loop jij mee voor VV SCO?