Goede doelen 2022

Steun jij één van deze goede doelen?

. Wensboom Oosterhout

Net als voorgaande jaren staat in december de Wensboom weer in het winkelcentrum Arendshof in Oosterhout. In deze bijzondere boom kunnen wensen worden opgehangen. Dit kan een wens zijn voor iemand die een zware periode doormaakt of wat extra’s verdient. De initiatiefnemers, ROTS (onderdeel van Rotaryclub Oosterhout-Regio) en Stichting Bruisende Binnenstad, gaan zich samen ook komend jaar weer inspannen om een aantal van deze wensen te vervullen. Heb jij een mooie wens voor iemand die echt een steuntje in de rug kan gebruiken? Hang deze dan rond kerst in de Wensboom. Steun ons en loop mee voor de Wensboom Oosterhout!

Poppy’s, centrum voor leven met en na kanker

Poppy’s, centrum voor leven met en na kanker, is er voor mensen in de Amerstreek en daarbuiten die, direct of indirect, geraakt zijn door kanker. Zij kunnen bij ons bij elkaar komen, verhalen delen en activiteiten doen. Ook geeft Poppy’s regelmatig themabijeenkomsten om mensen meer informatie te geven over het omgaan met kanker op verschillende vlakken. Poppy’s heeft door de coronaperiode een deel van haar activiteiten tijdelijk moeten staken. Daardoor is het belangrijk dat er juist nu, na deze tijd, aandacht besteed wordt aan de promotie van het inloophuis. Het gebeurt nog te vaak dat mensen ons niet kennen en dat moet anders. Door mee te doen met de Santa Run Oosterhout willen we graag in 2023 een of meerdere promotieactiviteiten organiseren om te zorgen dat we weer gevonden worden door de mensen die ons nodig hebben. Steun Poppy’s door mee te lopen met de Santa Run Oosterhout.

EOC Oosterhout turn-, twirl- en gymvereniging

EOC Oosterhout is een turn-, twirl- en gymvereniging. Met 400 leden tussen de 2-87 jaar proberen we zoveel mogelijk Oosterhouters in beweging te krijgen. Het is gezond, maakt je fit en het is gezellig. We bieden peutergym aan volgens het Nijntje-diplomaprogramma. We hebben drie wedstrijdgroepen die meedraaien op het hoogste niveau van Nederland en een goede groep recreanten tussen de 6 en16 jaar. EOC heeft ook een Twirl-afdeling, Hier leer je dansen en turnen met een batton (majorette-stok). Daarnaast proberen we ouderen van 50+ actief aan het bewegen te krijgen. EOC Oosterhout doet mee aan de Santa Run om vaste geluidsinstallatie in de turnhal te kunnen aanschaffen. Alle clubafdelingen maken namelijk gebruik van muziek bij de wedstrijdelementen of gymactiviteiten. De huidige mobiele unit heeft een beperkte kwaliteit en zouden we graag vervangen. Daarom hopen we dat veel mensen zich inschrijven voor ons goed doel en een bijdrage leveren aan een fantastische geluidsinstallatie voor de hele vereniging! Loop mee voor EOC!

Tennisvereniging Strijdo

Strijdo is een tennis- en padelvereniging in Oosterhout met ruim 600 leden. De vereniging beschikt over 6 tennisbanen en 2 padelbanen. Bij Strijdo tennissen en/of padellen betekent sporten in een recreatieve, sportieve en ontspannen sfeer, met veel gezellige activiteiten voor jong en oud. Een vereniging zonder bar is nauwelijks voor te stellen. Na het slaan van een balletje biedt Strijdo ruimte om gezellig na te praten onder het genot van een lekker drankje en hapje in het clubhuis of op het terras. Gezelligheid staat hoog in het vaandel. Het clubhuis biedt de sfeer van Brabantse gemoedelijkheid waar mensen elkaar kennen. Echter, het clubhuis en het terras zijn toe aan vernieuwing en vervanging. Draag jij jouw steentje bij aan deze mooie plannen voor het clubhuis en terras? Loop dan de Santa Run voor Strijdo!

Senioren Collectief Oosterhout

Senioren Collectief Oosterhout biedt integrale ondersteuningsarrangementen aan kwetsbare senioren. Deze arrangementen zijn gericht op het versterken, ontwikkelen, behouden en/of (tijdelijk) compenseren van vaardigheden, door stapsgewijs toe te werken naar een maximaal haalbaar niveau van zelfredzaamheid en participatie. Dit doen we individueel bij de senioren thuis en door  samenwerking met anderen in De Doelen en Huis van de Braak door dagbesteding.

Ouderen met een smalle beurs en zonder netwerk worden ondersteund door Stichting Senioren Ondersteuning Oosterhout. De stichting helpt deze ouderen in samenwerking met anderen om noodzakelijke activiteiten of hulpmiddelen te bekostigen die langer veilig thuis wonen mogelijk maken. Help ouderen met een smalle beurs en steun het Senioren Collectief Oosterhout

MHC de Warande

MHC de Warande is een hockeyclub gelegen aan de mooie Warandelaan. De vereniging heeft 800 leden die hockeyen op prestatie en recreatief niveau. Een warme familieclub waar plek is voor iedereen. Naast competitie spelende teams op de donderdag, zaterdag en zondag beschikt de vereniging ook over een trimhockey-groep en een G-hockey team. Na een turbulente coronaperiode willen wij graag weer investeren in materialen ter bevordering van het clubhuis, denk hierbij aan maatregelen ter verbetering van de akoestiek. Draag jij onze vereniging een warm hart toe? Loop dan mee voor MHC de Warande.

VV SCO

VV SCO is een voetbalvereniging met historie, opgericht in 1935, met inmiddels 43 elftallen. De laatste 5 jaar heeft SCO enorm veel gedaan aan kwaliteit, zowel voor de accommodatie van 30 jaar oud als de cluborganisatie. ‘SCO balt verder aan de toekomst’ is de slogan die hier het best bij past. We zijn er nog niet, ook de komende periode zal in het teken staan van verbetering en professionalisering van deze mooie club met historie. Sinds kort heeft VV SCO een teamhome waarin de teams hun besprekingen houden. Dit teamhome willen we inrichten in voetbalstijl met de opbrengst van de Santa Run. Loop jij de Santa Run mee voor VV SCO?