Goede doelen

Steun één van deze goede doelen!

Voor Santa Run Oosterhout 2019 zijn dit jaar 9 goede doelen geselecteerd. Zij hopen op veel enthousiaste lopers en een mooie bijdrage! Help je hen en loop je ook mee? Bij je inschrijving kun je aangeven voor welk goed doel jij wilt lopen.

logo-de-wensboom Wensboom Oosterhout

Vanaf 15 december staat de Wensboom weer in winkelcentrum Arendshof. Oosterhouters kunnen in deze bijzondere boom een wens hangen. Dit kan een wens zijn voor iemand die een zware periode doormaakt of wat extra’s verdient. De initiatiefnemers, ROTS (onderdeel Rotaryclub Oosterhout-Regio) en Winkelstad Oosterhout, gaan zich ook komend jaar weer inzetten om een deel van deze wensen vervullen. Heb jij een mooie wens? Hang hem rond kerst in de Wensboom. En loop net als vele rotarians de Santa Run voor de Wensboom Oosterhout!

Maarten van der Weijden Foundation (Sint Oelbertgymnasium)

Veel mensen komen – direct of indirect – in aanmerking met de vreselijke ziekte kanker. Olympisch kampioen zwemmen Maarten van der Weijden overleefde zelf deze ziekte en richtte de Maarten van der Weijden Foundation op. Dit jaar steunt het Sint Oelbert Gymnasium, onder andere via de Santa Run, deze stichting die hoopt het leven van voormalige, huidige en toekomstige kankerpatiënten te verbeteren. Wil jij kanker ook een halt toeroepen? Draag jouw steentje bij en loop mee met de Santa Run voor het goede doel van het Sint Oelbertgymnasium: de Maarten van der Weijden Foundation! Bedankt! Bekijk ons filmpje SANTAPROMO

logo mek    MEK

Elke Oosterhouter, jong en oud, kan bij het MEK aan de Veerseweg terecht. Opa’s en oma’s kunnen er met de kleinkinderen geitjes knuffelen of konijnen aaien. Papa’s en mama’s kunnen er een kopje koffie drinken terwijl de kinderen spelen in de zandbak. MEK is behalve een kinderboerderij ook een milieu-educatief centrum. Op de kinderboerderij komen kinderen direct in aanraking met dieren, planten en informatie daarover. En in het bezoekerscentrum proberen  vrijwilligers mensen op een leuke en praktische wijze te informeren over het milieu en duurzaamheid. Kun je wat missen, laat dan eens een muntje achter in de buik van het metalen spaarvarken. Of beter nog: loop gezellig mee met de Santa Run voor het MEK! Robbe en Willemsen Sport lopen met een team voor MEK Oosterhout. Jij ook?

For Cadasil

CADASIL is een nog vrij onbekende, erfelijke ziekte die gekenmerkt wordt door TIA’ s, herseninfarcten, migraine met aura, dementie en psychiatrische symptomen. For CADASIL probeert zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar deze ziekte. Een enthousiaste groep zet zich in voor deze ziekte en loopt de Santa Run. Steun jij hen?

Inloophuis Poppy’s

In het centrum van Oosterhout staat Inloophuis Poppy’s: ontmoetingsplek voor iedereen die geraakt is door kanker. Deze ziekte kan het leven totaal op zijn kop zetten. Als je zelf de diagnose krijgt of iemand die je lief is. Dan is het belangrijk dat je een plek hebt waar je naartoe kunt gaan. Voor koffie of thee en als je wilt een luisterend oor nodig hebt. Er zijn allerlei activiteiten en bovendien ontmoet je lotgenoten: mensen die weten waar je doorheen gaat. Poppy’s draait op een team van bevlogen vrijwilligers. Deze Santa Run lopen & wandelen we samen met jou, onze gasten en onze vrijwilligers de route! Schrijf je in voor Poppy’s en kom vooraf aan de start even lekker opwarmen bij onze “snertkraam” voor het inloophuis waar we je trakteren op een portie huisgemaakte snert.

Floralia Park

Het Floralia Park is een een mooi park die mensen verbindt,  waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en waar mensen kunnen leren. Een park waarin het echte gevoel van saamhorigheid, geborgenheid en waardering voor elkaar aanwezig is, waar de inwoners van Oosterheide en Oosterhout de kwaliteiten van elkaar kunnen ontdekken. Iedereen heeft de vrijheid om op een sociale manier zijn/haar kansen te ontwikkelen in een veilige omgeving. En om deze omgeving nog iets mooier te maken, is een nieuwe brug nodig in het park. Help jij ons door mee te lopen voor Floralia Park?

Voetbalclub TSC

TSC bestaat al 110 jaar en neemt in het Oosterhoutse sportleven een kenmerkende plaats in met haar meer dan 1.000 leden. Zij besteden veel aandacht aan de jeugd en waardoor zij tot de beste 7% van de Nederlandse voetbalverenigingen behoren. TSC vraagt u om mee te doen aan de Santa Run om zo geld op te halen voor voetbal goaltjes voor de club maar ook voor de voetbalschool in Gambia die zij ondersteunen. Kom jij ook op 14 december en loop je met ons mee?  Bekijk ons filmpje…

MHC de Warande

De hockeyclub wil voor het zaalhockey gebruik gaan maken van de spiksplinternieuwe hal van het Monseigneur Frencken College. Dit is een mooie inkomsten bron voor de school. Daarnaast betekent het voor de spelers van de hockeyclub dat ze volledig binnen Oosterhout kunnen zaalhockeyer. Geen gerij meer door ouders voor trainingen naar locaties ver weg. Tevens kunnen ze, door deze hal te gebruiken, op gunstigere tijden trainen. Om de hal te kunnen gebruiken zijn er echter zaalhockeybalken nodig die aangeschaft moeten worden door de hockeyclub. Draag de club een warm hart toe en loop mee, of doneer, voor dit goede doel!

Zorglocatie De Riethorst

In het hart van Geertruidenberg bouwt De Riethorst Stromenland de prachtige nieuwe zorglocatie De Riethorst. Dit wordt geen traditioneel verpleeghuis, maar een hele nieuwe buurt die in verbinding staat met de buitenwereld. Mensen die bij ons wonen maken onderdeel uit van de samenleving. Ze worden niet beperkt tot een huiskamer. Op ieder moment van de dag hebben zij de mogelijkheid om naar een van de buurtkamers of tuinen te gaan. We willen dat deze buurkamers en tuinen ontmoetingsplekken worden voor onze klanten voor mensen uit de wijk. In de belevingstuin willen graag een mooie schommelbank of waterpartij. Help jij ons om dit mogelijk te maken? Loop mee of doneer!